Гест добре воље у циљу дерадикализације екстремног бољшевизма и говора мржње лажне елите

феб 12, 2020

Удружење грађана „Национална авангарда” ће се придружити одговору на прошњу (кликни на линк) портала „Пешчаник”. Иако уредништво вашег портала није хтело да објави наш одговор на веома увредљиви текст Весне Пешић о нама, у којем нас означава као „фашисте“ „екстремисте“ и „будуће убице Београда“, ми се као демократе залажемо за изградњу и очување политичког плурализма у Србији, те ћемо због тога уделити донацију у износу од 5.000 РСД.

Желимо да нагласимо да је ваша јавна прошња одличан показатељ изузетног стања у којем се наше друштво налази данас. Коначно су и припадници српске националне заједнице у Србији признати као равноправни грађани. Држава Србија више не спонзорише ширење мржње против српске националне заједнице у Србији. Надамо се да ће ваш портал и ваши сарадници престати у будућности да користе говор мржње против Срба православаца, као што је то био случај много пута до сада. Надамо се да ће уредништво коначно усвојити вредности грађанске демократије, а одбацити бољшевизам, лењинизам и троцкизам као референтне идеје.

Предлажемо уредништву и сарадницима вашег портала да се прилагоде тржишној привреди и логици капитализма у оквиру националне државе, јер водећа слободна демократија света – САД – такве сигнале даје свима нама у Европи, али и шире.

У нади да ће овај гест добре воље позитивно утицати на престанак говора мржње против припадника српске националне заједнице, срдачно вас поздрављамо и дајемо вам милостињу, коју тако јавно просите.

С поштовањем,

Секретаријат НА