Другосрбијански родео Биљане Лукић

сеп 5, 2020

Удружење грађана „Национална авангардаˮ реагује на твит Биљане Лукић следеће садржине: „Gde su sad 1244, levitijani, bizoni, vacići, navijači, simo megafon, dogodine u prizrenu… ništa buka, baklje, odbrana, ćuti se, a?ˮ, окачен након потписивања споразума у Вашингтону. За „Националну авангардуˮ наведени твит представља још један покушај инструментализације родољубивог српског народа од стране другосрбијанске лажне елите. По већ опробаном рецепту, позивају се родољуби на нереде који би имали за циљ урушавање институција државе Србије и њихово нелегално и нелегитимно преузимање власти. 

Другосрбијанска лажна елита одавно је свесна да на позиције политичке моћи у Србији не може доћи пропагирањем својих аутошовинистичких идеја, из простог разлога што је већина грађана Србије патриотски настројена. Стога, по коминтерновском принципу, ненародна елита ради на подгревању нереалних идеја и амбиција у српском националном телу, а посебно о важном питању као што је Косово и Метохија. Циљ је увек исти: да се родољуби подстакну на револуционарне методе борбе против институција сопствене државе. На тај начин би се остварила главна амбиција „друге Србијеˮ: нелегално рушење легитимне власти и долазак на власт након револуционарног хаоса. Ненародна елита нема довољно енергије и бројности за револуционарни пројекат. То може да надомести једино злоупотребом националиста, који, иако убеђени да изводе патриотски чин, постају „корисни идиотиˮ разбијених глава за довођење аутошовинистичке елите на власт. 

Подржавамо напоре српске државе да се у решавању проблема Косова и Метохије пажљиво мери и на дуге стазе унапређује српски национални интерес. Такође, поздрављамо понашање српског националног тела које у овим тренуцима показује велику политичку зрелост у виду неспремности да буде злоупотребљено против сопствене државе. 

„Национална авангардаˮ, као удружење национално свесних грађана, поручује овој лажној елити да се прилагоди новој реалности. У њој морају да прихвате процедуре либералне демократије као једини начин да се дође на власт у српској држави, уместо што се надају још једном другосрбијанском родеу у којем ће на леђима националиста рушити државу ради својих личних интереса. Пети октобар 2000. био је пре 20 година и остао дубоко у прошлости.