Осуђујемо политичко хапшење официра Војске Црне Горе Здравка Касалице

јул 3, 2020

Удружење „Национална авангардаˮ најоштрије осуђује хапшење официра Војске Црне Горе Здравка Касалице и његове супруге, које се десило 2. јула 2020. године. Брачни пар задржан је и притворен у Подгорици. Против њих је покренута истрага, за коју сматрамо да је политички мотивисана и представља правно насиље над породицом Касалица.

Подсећамо јавност, Здравко Касалица један је од официра који је игнорисао претње начелника Генералштаба Војске Црне Горе Драгутина Дакића да ће сви припадници војске бити избачени из службе уколико буду виђени на литијама. Касалица је наставио да редовно долази на литије, борећи се јавно за своја верска права, која су угрожена. Пример Здравка Касалице послужио је многим војницима, полицајцима, лекарима и професорима да се отргну страху од недемократског режима и јавно бране своја верска права и слободе.

„Национална авангардаˮ осуђује овакав потез недемократског режима Мила Ђукановића, који малтретирањем, пребијањем и затварањем истакнутих грађана и њихових породица жели да утера страх у кости свим осталим грађанима који се дрзну да бране своја права.