Осуда полицијске бруталности над Србима у Будви

јун 29, 2020

Удружење „Национална авангарда” најоштрије осуђује бруталну употребу силе недемократског режима у Црној Гори против својих грађана која се десила у Будви 24. јуна 2020. године. На бројним узнемирујућим снимцима који су се појавили на друштвеним мрежама јавност у Србији је јуче имала прилике да види репресалије незабележене у модерној Европи.

Могли смо да видимо полицајце у Будви како немилосрдно шутирају у главу грађане који леже спутани на земљи, као и грађане који клече и моле за милост пред извесним бруталним пребијањем. На бројним снимцима пребијања чују се ужасавајући јауци недужних грађана. Полиција је бацила сузавац у салу Медитеранског спортског центра, у којем су, у том тренутку, деца између 9 и 12 година играла кошарку. Поред бројних грађана, режим је похапсио све политичке представнике опозиције и истакнуте политичке неистомишљенике у Будви.

„Национална авангарда” апелује на све актере цивилног друштва да, колико је у њиховој моћи, наставе да помажу грађанима Црне Горе у њиховој грчевитој борби против недемократског режима. Посебно је важно да цео свет види владавину Мила Ђукановића у њеној најогољенијој форми. Црногорским грађанима поручујемо да истрају, јер се крај вишедеценијске диктатуре назире. Ноћ је најтамнија пред свитање.