Да ли Саша Ђорђевић својом изјавом угрожава безбедност председниковог сина?

јун 13, 2020

Удружење грађана „Национална авангарда” најоштрије реагује на изјаву Саше Ђорђевића током његовог гостовања на телевизији „Н1” 12. 6. 2020. године. Током те емисије овај истраживач Београдског центра за безбедносну политику се, газећи чак и своју претворну професионалност, придружио низу такозваних „независних” истраживача и новинара у демонизацији Данила Вучића, чијa је јединa кривица то што је син председника Републике Србије. 

Господин Саша Ђорђевић, тобоже забринуто, указује на могућност да Данило Вучић настрада у неком криминалном обрачуну јер га, по његовом мишљењу, неадекватно чувају припадници сектора безбедности Републике Србије. Питамо се – коме указује? Исто тако, Ђорђевић покушава да припише одговорност сектору безбедности Србије као главном кривцу за небезбедност новинара иако смо сведоци да се сваки инцидент истражује и процесуира пред надлежним институцијама. Намера је јасна – погрешно приказати, и то не бирајући средства, сектор безбедности као неспособан и непрофесионалан како би се прикупили јефтини политички поени. 

Изјаве господина Ђорђевића представљају наставак политичке кампање, коју његов центар нескривено води против сектора безбедности, те би их тако требало и разумети. Постављамо питање Београдском центру: Од када је учешће у прогону председниковог сина непристрасно бављење сектором безбедности? У фази декаденције, ова група „истраживача” је на путу да постане политички кружок без било каквог професионалног кредибилитета. „Национална авангарда” најоштрије осуђује овакав начин прикривеног политичког деловања – у ком се под маском објективности промовише пристрасност.