Црногорском режиму и другосрбијанској лажној елити смета постојање Срба у Црној Гори

мај 20, 2020

nacionalna avangarda logoТекст на порталу „Данас”, под називом „Изјава патријарха и Вучића – израз непријатељства према Црној Гори” представља срамотан покушај извртања чињеница од стране Грађанског демократског форума. Као и увек, дволична другосрбијанска елита правда злостављање српског народа у суседним државама. Као и увек, полази се од старе мантре да је Србија крива за све. Овакве хришћанофобне изјаве не чуде, ако се зна да je на челу централног комитета Грађанског демократског форума – комесар Александар Оленик.

Истина је да тежак положај СПЦ у Црној Гори није изазвала Србија, већ режим који покушава да насилно промени национални идентитет половини својих грађана. Јер изгледа да док постоји и један Србин у Црној Гори, он ће сметати властима. Покретање процеса отимања имовине Српској православној цркви представља последњи покушај режима да се Срби политички „дисциплинују” како би се њима лакше управљало.

Грађански демократски форум апсурдно оптужује председника Вучића да се „меша у унутрашња питања Црне Горе”. Једино мешање у унутрашња питања између две државе које је нама познато јесте мешање Црне Горе у питање статуса Косова и Метохије. По овом питању Црна Гора успешно одмаже Србији више од деценије. Александар Вучић се никада, за осам година власти, није мешао у црногорска питања, нити је посећивао Црну Гору. Међутим, наравно да не може да гледа мирно док се врши насиље над правима Срба. Па чак и у таквим условима изостале су оштре изјаве, већ се позива на мир, договор и поштовање људских права.

„Национална авангардаˮ подржава Републику Србију у заштити елементарних људских права припадника свог народа ма где се он налазио. А подсећамо да је Хрватска због неупоредиво баналнијег питања око уџбеника хрватске мањине у Србији била блокирала преговоре Србије и Европске уније.