Трећа годишњица удружења Национална авангарда

мај 9, 2020


На данашњи дан 9. маја 2017. године у националном, антифашистичком и јудео-хришћанском духу основана је „Национална авангарда”. Пре три године организацију су основали млади докторанди и истраживачи са београдских факултета. Данас, чланство чини скоро десет пута више квалитетних учених људи – политиколога, правника, лекара, историчара, географа – који кроз активности „Авангардеˮ испуњавају њене циљеве. Организацијом конференција, трибина, јавним реаговањем на идентитетске и друге друштвене проблеме у друштву „Национална авангардаˮ оцртава круг Саве. Круг од првог просветитеља Срба до савремене метрополе Српства кроз коју протиче река Сава. Овај круг симболише тежњу Удружења и његовог чланства да припреми српски национални идентитет за изазове које нам поставља савремено доба, као и да у држави која се зове Србија, већ више од два века, коначно највиша вредност буде српски национални интерес. Својим активностима „Национална авангардаˮ тежи да поништи стереотипе који се тичу националног идентитета Срба и легитимности његове политичке борбе за добробит Србије и Српства у целини. 

У светлу скромног јубилеја желимо да се захвалимо свим пријатељима Удружења као и свима који су препознали вредност наших циљева и активности. Желимо да се захвалимо и нашим противницима јер са сваким нападом и увредом које покушају да нам упуте наши редови јачају. 

У име свих чланова „Националне авангардеˮ позивамо вас да наставите да пратите наше активности и у месецима и годинама које долазе.