За другосрбијанце верници у Србији и Црној Гори су као наркомани?

феб 29, 2020

Удружење „Национална авангарда” реагује поводом говора мржње у тексту Алексеја Кишјухаса, који све патриоте и вернике упоређује са наркоманима, бестидно користећи квалификације попут „излив национализма на мозак”. 

Као прво, желимо да укажемо да је излив крви на мозак, а на који дотични алудира, веома озбиљно здравствено стање, од којег велики број људи умире сваког дана широм света. Подједнако озбиљно је и питање наркоманије. Самим тим, неумесно је користити овакве аналогије. 

Као друго, изненађујуће је колико добро аутор текста познаје све ефекте различитих наркотика, али то је његова приватна ствар у коју не желимо да улазимо. Нас занима покушај да се наркоманија квазинаучно повеже са људима који легитимно протестују против угрожавања својих основних људских права. Необјашњива је количина националне и верске нетолеранције која се износи према различитом идеолошком и политичком ставу.

Подсећамо да је управо идеолошка мантра коју дотични промовише допринела политичком прогону, тоталитарним државама и убиству десетина милиона људи у Европи. Препоручујемо му да свој бољшевизам и тоталитаризам проба да култивише у Северној Кореји, мада смо прилично сигурни да му се не би свидело.

Secured By miniOrange