Говор мржње власти у Црној Гори према својим грађанима

феб 19, 2020

Удружење „Национална авангардаˮ осуђује говор мржње највиших представника власти у Црној Гори према сопственим грађанима који се изјашњавају као Срби.

Грађани Црне Горе већ два месеца на миран и достојанствен начин исказују своје противљење такозваном Закону о слободи вероисповести, а које црногорски режим назива разним погрдним именима, бране уставна начела свих демократских земаља на свету, као и елементарна људска права гарантована бројним међународним документима.

Нецивилизацијски је вређати сопствене грађане, називати их „убаченим елементом” и „рушиоцем државе” само зато што се боре за своја верска права и не пристају на бесомучни идентитетски инжењеринг.

Упркос томе, власт у Подгорици не преза ни од вређања верских осећања сопствених грађана без обзира на њихову националну припадност. Подсећамо на чињеницу да су сви учесници масовних литија грађани Црне Горе, као и да су слобода вероисповести и право на имовину неотуђива права у свакој држави која макар претендује да себе назове демократском.

Secured By miniOrange