Црна Гора и дволичност другосрбијанског цивилног сектора

феб 19, 2020

Удружење грађана „Национална авангардаˮ позива све организације цивилног друштва из Србије, које се годинама декларишу као заштитнице основних људских права, да се коначно огласе по питању дешавања у Црној Гори.

Срамотно је да су се на почетку протеста против усвајања Закона о слободи вероисповести бројне НВО и представници грађанског друштва утркивали ко ће пре означити званични Београд као катализатор немира и стварања нестабилности у Црној Гори.

Осуђујемо укидање права на рад и основна примања кроз отпуштања грађана са посла, а све због мирне борбе за верска права. Под овим мислимо на Подгоричанку Драгану Миловић, која је отпуштена са посла зато што је учествовала на литијама, и претње отказом полицајцу из Бара Илији Зековићу јер је носио часни крст.

Овом приликом, „Национална авангардаˮ јавно позива ауторе Апела 88, Хелсиншки одбор за људска права, Грађанске иницијативе, фондове за хуманитарно право, деконтаминиције, грађанске слободе и остало, да се коначно изјасне по питању иживљавања државе Црне Горе над својим грађанима који се изјашњавају као верници СПЦ.