Орбан: Мајке са 4 или више деце неће плаћати порез

феб 12, 2019

Мађарски премијер Виктор Орбан обећао је да жене које роде четворо или више деце бити ослобођене плаћања пореза на приход како би подстакао раст становништва у земљи.Орбан сматра да је боље мотивисати Мађаре да имају више деце него дозволити имигрантима из муслиманских земаља да уђу у земљу.

„Широм Европе има све мање деце, а одговор Запада је имиграција. Они желе да надокнаде недостатак деце тако што ће пустити што више миграната да уђу у земљу. Ми, Мађари, размишљамо другачије. Уместо бројева, желимо мађарску децу. За нас миграција значи предају. Ово је одговор Мађарске на смањење популације, а не на миграцијe.“- рекао је Орбан

Најављене суследеће мере: свака жена млађа од 40 година која се уда први пут добиће кредит у висини од десет милиона форинти (31.417 евра), који ће морати да отплати за три године. Ако роди још једно дете, мораће да отплати само трећину, а после трећег детета, неће морати да врати ништа. Осим тога, биће побољшани програми кредитирања за куповину станова, а гаранције ће, зависно од броја деце, преузети држава.