Национална авангарда са гађењем осуђује последње изјаве о наводним списковима неподобних у
жандармерији политиканата који се називају Полицијским синдикатом. Нисмо изненађени да овакве ствари
долазе од стране Мијаиловића, јер смо досад научили да што је тежа и компликованија ситуација у којој се Србија налази, утолико ће рад страних служби преко домаћих агитатора бити перфиднији и бескрупулознији. У тренутку када се решавају кључна национална питања, када се највиши званичници наше државе налазе под директном претњом наших непријатеља, група људи покушава да унесе немир у најелитније припаднике Министарства унутрашњих послова – Жандармерију Србије.

Да смо наивни, питали бисмо се ко су ти људи који по ко зна који пут стављају искључиво себичне сопствене интересе испред интереса државе и друштва, али и својих колега који поштено раде свој посао у полицији и жандармерији, или зашто се баш данас уноси немир у елиту српске полиције. Пошто нисмо наивни, знамо да је крајњи циљ страних служби да се нађе нови Апис или нови Душан Симовић који ће да врши државнe ударе, пали Скупштину или баца мртвог шефа државе са терасе председништва. Уместо да Жандармерија запоседа север Косова или језеро Газиводе, Мијаиловић би радије да се она бави политиком и запоседа десну траку аутопута као што је рађено у време ЈСО.

Исто тако питамо и чланове тог синдиката, међу којима је најбројнија група поштених и људи посвећених очувању интереса Србије – да ли се Ви слажете са понашањем човека који се представља као Ваш вођа? Да ли он говори и у Ваше име када напада кључне елементе сектора безбедности у овом значајном тренутку наше отаџбине?

Зато Национална авангарда позива све надлежне институције да испитају ово неприхватљиво деловање Полицијског синдиката и господина Мијаиловића! Да се утврди узрок ове зловоље према својим колегама – незнање или нечији налог?! Надамо се да је ово прво у питању.

Високи савет Националне авангарде

Secured By miniOrange