Бенон: Балкан би могао добити много важније место

авг 2, 2018

Стив Бенон, бивши стратег Доналда Трампа, који је и најзаслужнији за његову победу на председничким изборима у Америци, тврди да би Балкан у новом геостратешком окружењу могао добити много важније место на светској сценијер Иран и Турска формирају неку врсту савеза.„Европа је веома важна за председника Трампа и очигледно врло важна за Сједињене Државе, јер сте ви мајка-цивилизација из које је нови свет настао“, каже Бенон у интервјуу за РТРС.

Када је реч о Хладном рату, Бенон сматра да он није завршен. „Мислим да је врло важно оно што се десило у Хелсинкију, то је позитивно. Понуда Путину да посети Вашингтон такође је позитивна, након čега је Путин позвао председника Трампа у Русију. Мислим да је то начин на који треба комуницирати“, каже Бенон.

Говорећи о раду најављене непрофитне организације „Покрет“у Бриселу, Бенон је појаснио да ће то бити централно складиште за евидентирање гласова и пружати могућност размене порука и анализирање података.То су ствари које су потребне националним странкама како би се боље организовали и били конкурентни на изборима за Европски парламент који ће бити одржани у мају 2019. године”, рекао је Бенон.