Италијанске луке су затворене за илегалне имигранте

јун 18, 2018

italija migrantiМатео Салвини је упозорио да бродовима који превозе илегалне мигранте неће бити дозвољено да пристану у италијанске луке, а очекује се да ће у суботу преко 600 миграната стићи до италијанских обала. Подсетимо, више од 600.000 миграната стигло је само из Либије у Италију од 2013. године.

“Италија више не жели да буде саучесник трговаца људима и да доприноси послу илегалне имиграције. Могу да ме нападају и да ми прете колико желе, али као отац и министар, ја нећу одустати и ово радим за опште добро.”- рекао је Салвини.

Салвинијева изјава је посебно била усмерена ка активностима два брода која плове под заставом Холандије а којима управљају одређене невладине организације – које је описао као „чекање да се покупи људски терет напуштен од стране кријумчара“ у либијским водама и инсистирао да им се не одобри приступ италијанским лукама.

Једна немачка невладина организација која оперише на овим бродовима напала је Салвинија, наводећи на друштвеним мрежама да су им овим поступком „фашисти дали бесплатну рекламу“. Салвини је одмах одговорио да је ова тврдња “лудачка” и да су “добри дани” за илегалне мигранте и добротворне организације у Италији завршени.