Да ли сте икада чули Ану Брнабић да јавно псује или вређа политичке противнике? Ко су уопште њени политички противници? Да ли сте икада чули Ану Брнабић да вређа неког јавно? Да ли сте икада чули било којег лидера ЛГБТ покрета да јавно вређа и назива погрдним именима председника, премијера или било којег министра Србије у последњих 20 година?

Чланови ЛГБТ лобија годинама паметно улазе у све институције државе

Да ли је ЛГБТ заједница напала Брнабићку кад је постала министар у актуелној Влади или се обрадовала јер ће имати свог представника у врху власти? Да ли је иједна ЛГБТ организација или истакнути ЛГБТ појединац икада назвао Ану Брнабић ботином, сендвичарком или другим погрдним именом?

Да ли искрено верујете да сви чланови геј заједнице волe представнике актуелне власти или деле њихов систем вредности?

Када искрено одговоримо на сва ова питања постаће нам јасно зашто Ана Брнабић, може да врши највише државне функције и буде кандидат за премијерско место. Када искрено одговоримо на ова питања и сагледамо тренутно истакнуте појединце националних покрета и организација, биће нам јасно зашто нико од њих неће у скорије време бити у позицији Ане Брнабић.

Хајде да поредимо биографије

Ана Брнабић може да се похвали факултетом, стажом у престижним фирмама и државним институцијама, боравком у иностраним земљама, и томе слично. Већина истакнутих појединаца националних невладиних организација и друштвених група, по дужини стажа може само да се похвали дужином одслужених затворских казни, дужином боравка на бироу за незапослена лица, дужином стажа на улици или некој трибини стадиона, а од образовања могу да се похвале Уличарским или Кафанским факултетом, Животним и сличним школама. Што је најтужније многи ово са поносом истичу.

Док се чланови геј заједнице воде аксиомима: „Циљ оправдава средство“ „Политика је умеће могућег“ и слично, већина наших се води мотивима:  „Или си тигар или си плијен, а Иксипсилон баја није плијен (јер је баја, очигледно) и „Тебра, мала бара пуно крокодила“, те већи део своје енергије и слободног времена посвећују тамањењу других националних опција.

Шта разликује Ану Брнабић од ИксИпсилон баја националне орјентације (осим степена стручне спреме и нивоа опште културе)? Одговор су комплекси, сујета и лична неоствареност. Представници геј заједнице годинама паметно улазе у све институције државе (на свим нивоима власти) и у буквално све политичке странке, одакле су у могућности да промовишу своје интересе, на шта апсолутно имају право као било која друга интересна група у оквиру савременог демократског друштва. Годинама уназад праве личне контакте и пријатељства са политички најмоћнијим људима у Србији, међусобно се повезују, помажу и подржавају у друштвеном напредовању. На тај начин створен је снажан интересни савез око свих важнијих центара доношења одлука и политичке моћи.

Са друге стране, већина националних организација чине професионално или лично нестварени појединци са друштвених маргина. И уместо да теже да се са маргина врате у језгро државне и друштвене моћи, они сами себе крунишу за краљеве маргина на које су прогнани. Уместо да се напредује ка важним позицијама у држави и друштву, ради се на повећању броја лајкова на фејсбуку и другим друштвеним мрежама. Јер то је мерило успеха. Док неко полако клизи ка највишој политичкој позицији у Србији, неко се бави евидентирањем издајника којима се свиђа фонтана на Славији и полако клизи ка троцифреном броју лајкова…