Влада и председник Србије да пруже подршку Ивану Стоилковићу и Демократској партији Срба

 

Позивамо Владу Србије и новоизабраног председника Србије, Александра Вучића, да пруже енергичну подршку представнику Демократске партије Срба у македонском Собрању, Ивану Стоилковићу.

Господин Стоилковић, поред Мирослава Лазанског и Горана Живаљевића, представника амбасаде Србије у Скопљу, био је део скандала прислушкивања од стране безбедоносних служби Македоније. Он је оптужен да је са поменутима вршио пропаганду у корист бившег премијера Николе Груевског и Руске Федерације. Господин Стоилковић је стављен на такозване ПИМ мере за које је потребна одлука суда, а она се не може донети без адекватног образложења. Он је најавио тужбу уколико нема одлуке суда о дозволи прислушкивања, а уколико исте има он очекује реакцију Србије поводом овог скандала. Важно је напоменути да је ово само наставак вишедеценијског терора над Србима у Македонији од стране комуниста и неокомуниста заогрнутих у социјалдемократију данас.

Национална авангарда пружа апсолутну подршку господину Стоилковићу, ставља му се на располагање са жељом да истраје у новонасталим, тешким, политичким околностима за Македонију, а, пре свега, за српску заједницу у Македонији.

Secured By miniOrange